در تعریفی گویا و کوتاه می توان یک نمایشگاه تخصصی را “تبلیغ زنده” نامید، زیرا در نمایشگاه عواملی چون تولیدکننده، توزیعکننده، مصرفکننده و همچنین کالا یا خدمات مربوطه، در یک زمان و مکان معین و مناسب گردهم میآیند. با توجه به این امر که هر نمایشگاه مکانی برای ارتباط با مشتریان بالقوه است، بنابراین می توان نمایشگاه را مکمل بخش تولید و به عنوان یک صنعت مستقل معرفی نمود.
انتخاب یک نمایشگاه مناسب به عنوان یک سرمایهگذاری مطمئن، نیازمند جمعآوری اطلاعات جامعی از آن نمایشگاه میباشد.ما به شما کمک خواهیم کرد تا در بهترین نمایشگاه های بین المللی با توجه به صنعت مورد فعالیتتان حضور موثر داشته باشید .
تعریف نمایشگاه
نمایشگاه جایگاهی است که در آن ارائه کنندگان و بازدیدکنندگان میتوانند با کنشهای سازمان یافته و هماهنگ به داد و ستد کالاها، خدمات و اطلاعات بپردازند.
نمایشگاه جایی است که عرضهکنندگان و بازدیدکنندگان با هم روبرو میشوند.نمایشگاه جایگاه شناساندن یک ایده نوین یا جای داد و ستد اطلاعات، نوآوریها، نوآفرینیها و اختراع هاست.
علل پیدایش نمایشگاه
تغییرات روزافزون فن آوری، ظهور کالاهای جدید، تنوع آن ها و عدم آشنایی مصرف کننده توام با رقابت شدید و نامطلوب تولید کنندگان از علل تشکیل نمایشگاه می باشد.افزایش درآمد سرانه کشورها همراه با درآمد ملی آن ها باعث افزایش قدرت خرید شده و از طرفی افزایش قدرت خرید نیز سبب تغییر در تولید شده و تولیدات باید به مصرف کننده معرفی گردند که این امر با نمایش کالا در نمایشگاه ها انجام می گیرد.
انواع نمایشگاه
- نمایشگاههای ملی
- نمایشگاههای بین قاره ای
- نمایشگاههای بینالمللی عمومی
- نمایشگاه بینالمللی تخصصی
- نمایشگاههای بینالمللی اطلاعاتی
- نمایشگاههای اختصاصی کشورها
- نمایشگاههای اکسپو
- نمایشگاه بینالمللی فناوری اطلاعات
مزایای شرکت در نمایشگاه
- تعامل با شرکتهای همکار جهت برونسپاری و امور پیمانکاری
- بهروز رسانی دانش فنی و آشنایی با دستاوردهای نوین صنعت
- فرصت استعدادیابی و جذب دانشآموختگان و متخصصان جدید
- فرصتهای تبلیغاتی متعدد (چاپی، اینترنتی، محیطی، تلویزیونی و…)
- شرکت در نشستهای تجاری بینالمللی با هیاتهای خارجی مدعو
- انجام مذاکرات تجاری و انعقاد قراردادهای متعدد داخلی و خارجی
- معرفی توانمندیها و محصولات در سطح گسترده و بین المللی
- برقراری ارتباط مستقیم با مشتریان و شناخت نیازهای آنان
- شناخت رقبا و آشنایی با خدمات، محصولات و برنامههای آنان
- فرصت جذب سرمایهگذار و توسعه فعالیت واحد صنعتی خود
- ارتباط با تامینکنندگان مواد خام و ارائه دهنگان خدمات صنعتی
- شناخت شرایط کلی بازار و امکان برنامهریزی بر اساس آن
بر خلاف نمایشگاههای فروش (مصرف کنندگان)، در نمایشگاههای بازرگانی تخصصی تنها برخی برای بازدید همگان آزادند، و عمدتا تنها نمایندگان شرکت (برای نمونه کارشناسان حرفهای) و خبرنگاران رسانهها میتوانند در این نمایشگاه حضور داشته باشند. از این رو، نمایشگاه بازرگانی به گروه «همگانی» یا «ویژه متخصصان» دسته بندی میشود. چند نمایشگاه آمیخته از این دو هستند؛ برای نمونه نمایشگاه کتاب فرانکفورت است که نمایشگاه برای سه روز نخست برای متخصصان و در دو روز پایانی همگانی است.
این نمایشگاهها به گونهای پیاپی در کمابیش همه بازارها و صنایع برگزار میشود و بهطور معمول شرکتهای سراسر جهان را به سوی خود میکشاند. برای نمونه در ایالات متحده هم اینک سالانه بیش از ۱۰،۰۰۰ نمایشگاه بازرگانی برگزار میشود.